Sveafastigheter köper sju fastigheter i Åkersberga

Sveafastigheter förvärvar sju kommersiella fastigheter i Österåkers kommun med en sammanlagd
uthyrbar area om 9 000 kvadratmeter för 85 miljoner kronor.

 

Fastighetsfonden Sveafastigheter Fund II har förvärvat sju fastigheter i anslutning till Rallarvägen i Åkersberga med en sammanlagd uthyrbar area om cirka 9 000 kvadratmeter. Bland hyresgästerna finns Posten, Motorcentrum, Kia och Citroën. Affären genomförs i form av ett bolagsförvärv baserat på ett fastighetsvärde om 85 miljoner kronor och Sveafastigheter tillträdde den 2 april. Säljare är ett privatägt bolag.
Åkersberga ligger ca tre mil norr om Stockholm city och är centralort Österåkers kommun, en av Sveriges snabbast växande kommuner med en befolkningsökning på cirka 2 procent per år de senaste fem åren. Kommunen har förväntningar om att växa från nuvarande cirka 35 000 invånare till nära det dubbla inom 30 år och det pågår därför stor utvecklingsaktivitet i kommunen.


– Österåkers kommun utvecklas just nu oerhört mycket och vi är därför glada att ha kunnat köpa väl belägna
fastigheter i Åkersberga. Vi har fått en mycket positiv uppfattning om kommunen och hoppas att vi kan fortsätta att vara en aktiv part i utvecklingen, såväl avseende kommersiella fastigheter som bostäder och de handelsområden som kommer att krävas till följd av den starka tillväxten, säger Simon de Château, VD för Sveafastigheter.

BellmanLantz Property Consultants AB har agerat rådgivare till säljaren.

Läs pressmeddelandet här >>

Läs artikeln på Fastighetsvärlden >>